Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 2/10/23 στο ξενοδοχείο Wyndham στις 16:00

FacebookTwitterGoogle+Share

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Tη Δευτέρα 2 Οκτώβρη 2023, στις 16:00μμ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 15:00-19:00 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ! Η  ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ!

To Συνδικάτο Τουρισμού-Επισιτισμού Αττικής καλεί κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο να σκεφτεί και να δράσει, με βάση την μέχρι τώρα πείρα από τη δουλειά μας.

Από την πανδημία μέχρι και σήμερα την περίοδο της ανάπτυξης για τον κλάδο, μάς καλούν να βάλουμε πλάτη για να εξασφαλιστεί το μέγιστο κέρδος για τους εργοδότες. Άλλοι μείναμε άνεργοι, άλλοι ζούσαμε με το ψωροεπίδομα των 534 ευρώ, κι άλλοι κάνοντας δουλειά για 3 άτομα με κίνδυνο να ασθενήσουμε, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και με συμβάσεις που είχαν ημερομηνία λήξης, εκ περιτροπής, στην ανασφάλεια αν θα έχουμε δουλειά την επόμενη μέρα. Για να αποσπάσουν την συναίνεση μας, μας λένε ότι «έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν». Μας παρουσιάζουν ως σύγχρονο και προοδευτικό να δουλεύουμε σε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και ότι υποτίθεται κερδίζουμε όλοι.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!   Για εμάς τους εργαζόμενους, όσο σπάνε τα ρεκόρ κερδών και αφίξεων για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, τόσο μειώνεται το εισόδημα μας, τόσο δυσκολεύουν οι συνθήκες εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το 2011 με 16 εκατομμύρια αφίξεις στην Ελλάδα ο μισθός μας ήταν μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2021 με 38 εκατομμύρια αφίξεις και 18 δις τζίρο. Πριν 15 χρόνια δεν υπήρχαν τόσα «δουλεμπορικά» γραφεία που νοικιάζουν εργαζόμενους, δεν είχαμε την εκ περιτροπής εργασία, τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για εμάς τους εργαζόμενους υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός του αγώνα και των συλλογικών διεκδικήσεων, ο δρόμος της αλληλεγγύης και της πάλης που έχει σαν αφετηρία την ζωντανή λειτουργία του Συνδικάτου μας.

Μην μένεις μόνος, αμέτοχος, φοβισμένος!

Τώρα είναι η ώρα να  συμπορευτείς στον αγώνα με χιλιάδες εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να  δυναμώσουμε  τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Το συνδικάτο μας ήταν πάντα μπροστά για όλους τους εργαζόμενους

Στην πανδημία διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους, και εισόδημα ικανό για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν τις οικογένειές τους, μέτρα διασφάλισης των επιδομάτων των εποχικών εργαζομένων, με κινητοποιήσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία και στο Υπουργείο Εργασίας, με την οργάνωση δικτύου αλληλεγγύης για όποιον συνάδελφο αντιμετώπιζε ζήτημα επιβίωσης.

Στον αγώνα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, στις ειδικότητες των μαγείρων, της λάντζας, των καμαριέρων κ.ο.κ.

Σε κάθε εργατικό ατύχημα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας.

Στην οργάνωση του σκληρού αγώνα που δώσαμε για υπογραφή κλαδικής και τοπικής επιχειρησιακής ΣΣΕ στον κλάδο, με μια πλειοψηφία της ομοσπονδίας απούσα από αυτούς τους αγώνες, να στηρίζει τα συμφέροντα των ξενοδόχων και της κυβέρνησης. Με τις μεγάλες μας κινητοποιήσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε ότι θετικό περιλαμβάνεται στην κλαδική ΣΣΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις, όπου συναντήσαμε συλλήψεις συνδικαλιστών και καταστολή από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Στον αγώνα και τις απεργίες για αποδοθούν ευθύνες και να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, να μην ξεχαστούν όσοι έχασαν τη ζωή τους και το βιός τους από πλημύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

Απέναντι στις κατασχέσεις σπιτιών συναδέλφων σε συντονισμό με το ΠΑΜΕ, με κινητοποιήσεις στα κοράκια των funds, καταφέρνοντας να σώζονται λαϊκές περιουσίες, να έχουμε μια στέγη πάνω από τα κεφάλια μας.

Στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο ξενοδοχείο HAYAT, όπου με την παρέμβαση του Συνδικάτου καταφέραμε οι εργαζόμενοι από τα εργολαβικά να παίρνουν τον ίδιο μισθό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, με την προσαύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση της εργοδοσίας ώστε όποιος εργαζόμενος θέλει να γίνει αορίστου χρόνου και να μην έχει συμβάσεις ομηρίας και ανασφάλειας. Στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων στο ΤΙΤΑΝΙΑ που δέχτηκε την αλληλεγγύη απ’ όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, διεκδικώντας μόνιμο και επαρκές προσωπικό, καλύτερους μισθούς, να σταματήσει η εντατικοποίηση στα τμήματα των ορόφων, στην προσπάθεια υπογραφής επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα μαζί με εσένα!

Γράψου στο Συνδικάτο σου, δυνάμωσε το με την συμμετοχή σου!

Αυτός ο αγώνας πρέπει να ενισχυθεί, για να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Για να μην περάσει σιγή νεκροταφείου στην δουλειά, ήλιο με ήλιο 16 ώρες, για να μπορέσουμε να βγουν τα έξοδα του μήνα. Για να μην μετράμε σακατεμένους συναδέλφους κάθε μέρα από την τεράστια εντατικοποίηση και να κερδίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι, για να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για να μπορεί η αναψυχή και οι διακοπές να είναι δικαίωμα για εμάς που την παρέχουμε με τον μόχθο μας. Για να έχουμε ελεύθερο χρόνο να ζούμε με την οικογένειά μας, να αθλούμαστε, να συμμετέχουμε στον πολιτισμό.

Για να έχουμε δουλειά και μισθούς με δικαιώματα, ΣΣΕ με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι την ανάγκη για κέρδος του μεγαλοξενοδόχου.

Για να είμαστε όλοι οι εργάτες ίσοι και ενωμένοι ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ